Sladkosti bez výčitiek
Vydavateľ: | Fortuna Libri (FORTUNA LIBRI, a.s.) | |
---|---|---|
Jazyk: | slovenský | |
Formát: | Elektronická kniha | |
Poradie vydania: | 1. | |
Predaj bol ukončený
Informácie o dostupnosti
Posledná zmena: |
(všetky ceny sú uvádzané vrátane DPH) |
- Komentáre (0)
- Recenzie (0)
- Informuj priateľa
Obsah knihy: Sladkosti bez výčitiek
Jedinečná kniha zdravých a zároveň chutných dezertov bez použitia klasickej múky a klasického cukru, s ohľadom na množstvo použitých sacharidov. Klasický cukor a múka sa v tele správajú veľmi podobne, sú to jednoduché sacharidy s vysokým glykemickým indexom, ktoré výrazne ovplyvňujú hladinu cukru a následne hladinu inzulínu v krvi. A práve kolísavá hladina inzulínu je zodpovedná za naše neustále vyjedanie chladničiek, príčinou pocitu hladu a dôvodom spomaľovania procesu spaľovania tukov.
Výnimočnosť tejto publikácie je práve v tom, že autorka nepoužíva obilninovú múku. Cesto sa pripravuje z rozmanitých nutrične hodnotnejších a zároveň nízkosacharidových surovín, ako sú napríklad orechy, mak, kokos, fazuľky, zelenina, v malom zastúpení sú to aj zdravé sacharidy, ako sú ovsené vločky, amarant, quinoa. Namiesto klasického cukru autorka používa niekoľko rokov skúmanú stéviu, nízkoglykemický brezový cukor, nízkoglykemický kokosový cukor, sušené ovocie, v malom množstve aj med.
Dezerty sú vhodné napríklad na raňajky, desiatu či olovrant i na slávnostné príležitosti, akými sú i Vianoce. Výhodou je, že všetky použité suroviny v receptoch sú na našom trhu dostupné. Pripravované dezerty sú vhodné pre ľudí trpiacich intoleranciou alebo alergiou na lepok, pre všetkých, ktorí si chcú udržať štíhlu líniu, a zároveň sa nevedia vzdať zdravých sladkostí, ako aj pre diabetikov či športovcov. Dezerty obsiahnuté v tejto výnimočnej publikácii obsahujú nízky, maximálne stredný glykemický index, čo je pri sladkostiach veľmi výnimočné a zároveň veľmi dôležité pre udržanie si ideálnych kriviek.
Publikácia je prehľadne členená, každý recept, so sprievodnou fotografiou, zahŕňa informáciu o nutričných hodnotách, glykemickom indexe, náročnosti a čase prípravy a často odporúčanie, kedy konkrétny dezert možno konzumovať.
Detaily o knihe
Hodnotenie čitateľov
Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.
Pridajte svoj komentár
Výber žánrov
Beletria pre dospelých
Cestovanie, mapy
Česká literatúra
Deti do 10 rokov
Deti nad 10 rokov
Fond na podporu umenia
Jazyky, vzdelanie
Literatúra faktu
Odborná literatúra
Populárne náučná pre dospelých
- Erotika, sex
- Ezoterika, duchovné náuky
- Fauna, chovateľstvo
- Flora, záhrada
- Hobby - muži
- Hobby - ženy
- Krása, móda, kozmetika
- Krížovky, hádanky, hry
- Kultúra, umenie
- Lexikóny,encyklopédie
- Literatúra faktu
- Medicína, zdravie
- Obrazové publikácie
- Partnerské vzťahy, rodina
- Právo, sociológia
- Šport & hry
- Varenie, nápoje, diéty
- Veda a technika
- Záhady, tajomno
- Zdravý spôsob života
- Životná pomoc, psychológia
- Životné prostredie, príroda