bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hodváb

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 21.09.2024 02:55

Prečo sa prihlásiť?
(všetky ceny sú uvádzané vrátane DPH)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hodváb

Hodváb je poetický príbeh o nenaplnenej láske. Dej sa odohráva vo Francúzsku a exotickom Japonsku devätnásteho storočia. Hrdina Hervé Joncour sa živí neobyčajným remeslom – pre potreby pestovateľov prenáša z ďalekých krajín do Francúzska larvy hodvábnika. Pri jednej z ciest do neznámych končín Japonska zažije očarenie, ktoré ho poznamená na celý život... Kniha bola preložená do vyše tridsiatich jazykov, do filmovej podoby ju pretvoril režisér John Madden.

Detaily o knihe

Názov: Hodváb

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Hodvabne pohladenie po dusi. (Misa M. | neoverený nákup, 30.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Balzam, krasa, nadhera. Knizku som si vzala do prace, kde mavam casove prestoje /kedy za mna pracuje pocitac/ a pocas jedneho takehoto som ju precitala. Dej bol tak uhladne prosty, ze v zavere som mala tendenciu najst nejake velke vyznamy, ktore tam mozno ani nie su. Dolezitejsi je snad dojem, ktory v citatelovi ostava mozno aj po rokoch ked zabudne na dej - ako nejaky zablesk pocitu z precitaneho. Od prvej stranky ma uchvatil aj styl jazyka a zaujimalo by ma, ci to bol kumst autora, ktory ho prisposobil motivu knihy /opakovane cesty do Japonska/ alebo to je typicky Bariccov styl. Odporucam mierne hlbavym citatelom, ktorym nevadi ked nebudu mat vsetko "na tanieri" od slova do slova. Knizku som dala precitat aj manzelovi, ktory preferuje dejove knihy s jasnym dejom, ale takisto ostal uchvateny touto utlou knizkou napriek tomu, ze sa o nej nedaju vypovedat jednoznacne zavery.

Hodvab (Slavka Duplaková | neoverený nákup, 21.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Nadherne citanie.Doporucujem ako darcek kazdej zene. Zaver je najkrajsi. Priala by som si dostat taky list,aky precitala Madam Blanche v zavere knihy.Krasne.

láska na prvé prečítanie (Veronika | neoverený nákup, 2.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto malinkatá útlučká knižočka sa mi dostala do rúk od strýka so slovami, aby som si ju prečítala, že sa mi môže zapáčiť, lebo jeho veľmi oslovila. A mal veru pravdu, veľkú pravdu. Neviem celkom presne a konkrétne popísať, prečo som sa do knižky, a následne aj do autora (jeho štýlu), zamilovala. Hádam asi pre toto: dielko nemá ani 70 strán, ale je v ňom napísané viac ako v 500-stranovom románe. Ja som ju prečítala behom hodinky. A je to neskutočne čarovný, okúzľujúci, magický a éterický príbeh. Aspoň na mňa tak pôsobil. Je jednoducho krásny. Presne ako je napísané vo venovaní, je to knižka plná pokoja, ticha, krásy, čistoty a lásky! Zaujímavé a zároveň ohromujúce na nej je, že autor dokázal pomocou pár slov opísať veľkolepé veci obyčajného života a príbehu lásky a snáď preto pôsobí toto dielko tak ľahko a vzdušne, ako šum lístia v pokojné letné popoludnie. Je to naozaj prenádherný príbeh a vrelo ho odporúčam každému, či snáď každej citlivej duši. Určite sa zapáči.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x