bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







  • AKCIA
  • NOVINKA

Šťastíčko

Vydavateľ: Slová, s. r. o. (Slová, s. r. o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:104
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 07.07.2024 03:04

Predajná cena
pre prihlásených:

13,18 € (vrátane DPH)
Predajná cena: 13,52 € (vrátane DPH)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Šťastíčko

V kvetinárstve U Floriána a Kvetky býva handrový panáčik, ktorý má na klobúčiku prišitý štvorlístok. Sedí na pulte pri starožitnej pokladnici a usmieva sa na kupujúcich. Hoci je v predajni vždy plno ľudí, panáčik sa cíti osamelo. Túži po spoločnosti detí, ktoré by sa s ním hrali a on by bol šťastný. Žiaľ, do kvetinárstva zavítajú deti iba veľmi zriedkavo. Nadôvažok, odkedy zostal ujo Florián sám, býva veľmi smutný a panáčik spolu s ním...
Krátko pred vianočnými sviatkami sa mu podarí nepozorovane vytratiť z predajne a vydať sa v ústrety dobrodružstvu. Veľmi rýchlo však zistí, že svet za oknami kvetinárstva vôbec nie je taký priateľský a veselý, ako si predstavoval.
Našťastie, na svojej ceste stretáva aj skutočných priateľov, dobroprajné zvieratá – psa, myšku a holuba –, ktoré ho naučia prekonať strach a v prvom rade uveriť vo vlastné sily.
Napokon sa mu splní i jeho najväčšie želanie – žiť v dome plnom detí.
U tety Marienky sa stáva stredobodom pozornosti jej vnúčat. A tak je handrový panáčik so štvorlístkom na klobúčiku, čo má prinášať šťastie ostatným, konečne šťastný aj sám. Nezabúda však ani na svojich priateľov a uja Floriána. Spraví všetko preto, aby sa svojím šťastím podelil aj s nimi.
V závere knihy, hodnotiac hlboké a emotívne zážitky uplynulých dní, priatelia spoločne vymyslia panáčikovi meno – nomen omen – Šťastíčko.
Kniha o odvahe, viere v samého seba a odhodlaní čeliť nepoznanému na ceste za svojim šťastím, na konci ktorej úspech nie je zaručený. Ukazuje silu priateľstva v jeho najčistejšej forme.
Kniha je nadčasová, napriek tomu, že sa odohráva vo vianočnom období. Nesie v sebe hlboké poslanie, a dokonca nielen jedno. Všetko ukryté pod rúškom dobrodružstiev malého handrového panáčika.
Poeticky ladený zimný príbeh vďaka svojim nevšedným hrdinom, dojímavej zápletke a sviatočnej atmosfére voňajúcej Vianocami osloví každého čitateľa. Veď Šťastíčko by mal mať doma každý!

Kniha Šťastíčko si vo svojom rodnom Poľsku rýchlo získala srdcia čitateľov a uznanie rodičov i recenzentov. Krátko po vydaní bola ocenená v hlasovaní na obľúbených portáloch milovníkov kníh.

Marta Dębowska je povolaním lekárka, no keďže si nevedela vybrať medzi medicínou a písaním, snaží sa skĺbiť obe svoje vášne. Vo voľnom čase píše. Ak nepíše, tak číta... V jej dome je viac kníh než miesta na policiach. Autorkiným literárnym debutom pre deti je práve román pod titulom Šťastíčko.

Joanna Czarnecka, talentovaná maliarka, obľúbená ilustrátorka detských kníh, dokonale podporila magickú atmosféru knihy svojimi originálnymi ilustráciami, ktoré neodolateľne priťahujú a nedovolia odtrhnúť zrak. Dbá o každučký detail, všetko je dokonale zladené. Dláždi cestu samotnému príbehu ukrytému v písmenkách.

Preklad: Mária Lachkovičová

Detaily o knihe

Názov: Šťastíčko

Originálny názov: SZCZĘŚCIARZ

Objednávací kód NH686247

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x