bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Otvorené nebo (kniha s podpisom)

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:400
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 03:01

Vaša cena: 13,96 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 3,94 € (zľava 22%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Otvorené nebo (kniha s podpisom)

Je nebo otvorené naozaj pre všetkých?

Barborka vyrástla v pekle. Nikdy sa nebála strašidiel pod posteľou, pretože vedela, že skutočné príšery sa ukrývajú v ľuďoch. Pozná hlad, zimu aj strach. Nikomu neverí a riadi sa teóriou prežitia z ríše zvierat – prežijú len tí najsilnejší. Jediným svetlým bodom v jej živote sú jej malí bratia, o ktorých sa od narodenia stará a ochraňuje ich.

Matej vyrástol v milujúcej rodine, v bezpečnom a podporujúcom prostredí. Nikdy nebol hladný. Nikdy mu nič nechýbalo. Jeho život je plný svetlých bodov.

Ich svety by nemohli byť odlišnejšie, no napriek tomu dve mladé srdcia zahoria vášňou i zakázanými citmi. V objatí prvej lásky Barborka sníva o lepšej budúcnosti. Na chvíľu si dovolí mať nádej. Ale naozaj len na chvíľu...

Hovorí sa, že v láske a vo vojne je dovolené všetko. Nikto ju však nevaroval, ako ľahko sa môže láska zmeniť na vojnu.
 

Práve teraz máte otvorený popis KNIHY S PODPISOM AUTORKY.

Jednotlivé časti kompletu:

Detaily o knihe

Názov: Otvorené nebo (kniha s podpisom)

Objednávací kód WQ801959

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelý príbeh! (Kristína Rydlová, 4.4.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Miška sa rozhodla, že nás so svojou novinkou emočne vyžmýka a to sa jej stopercentne podarilo. Od začiatku do konca to bola jedna veľká emočná bomba, neraz mi pri čítaní tiekli slzy a pukalo srdce. Aj keď do príbehu zaradila viacero ťažkých tém, príbeh sa mi čítal ľahko a rýchlo, zhltla som ho v podstate na jedno posedenie. Ach, Barborka. Koľko toho dokáže jeden človek uniesť na svojich pleciach? Život ju teda nešetril a hádzal jej pod nohy jednu prekážku za druhou. Keď už som si myslela, že bude viac-menej dobre, prišla ďalšia rana. Žiadne dieťa si nezaslúži takéto detstvo. Asi nikdy nepochopím, ako dokážu byť niektorí rodičia takí krutí ku svojim vlastným deťom. Bola nútená predčasne dospieť a sama bola ešte dieťa, keď sa vlastne musela stať náhradnou mamou pre svojich mladších súrodencov. Ich vzťah bol nádherný, nemali toho vo svojich životoch veľa, no aspoň mali jeden druhého. Urobila by pre nich aj nemožné, neraz aj na úkor samej seba. Samozrejme, že nechýbala ani romantika. Vzťah Barborky a Mateja (počas ich dospievania) bol čistý a rozkošný, táto prvá láska má jednoducho svoje čaro, aj ja som z nej v bruchu cítila motýliky. Potom sa všetko poriadne skomplikovalo a mňa z celej situácie bolelo na srdci. Na jednej strane rozumiem, prečo Barborka urobila to, čo urobila, na druhej mi z toho bolo poriadne smutno. S niektorými jej rozhodnutiami som síce nesúhlasila a želala by som si, aby určité veci urobila inak, ale nemám právo ju súdiť. Sama neviem, čo by som v takejto situácii urobila. Veľmi ma potešilo, že sa tu objavili aj naši starí známi z autorkiných predchádzajúcich kníh - Adam a Júlia, Nina a Dominik. Trochu odľahčili ťaživú atmosféru príbehu a vniesli doň dávku humoru. Mali sme možnosť vidieť, ako sa im darí aj po určitom čase, čo bolo tiež fajn. Za seba vám môžem knihu len a len odporučiť. Miška, teba by som chcela veľmi pekne poprosiť, aby tvoja nasledujúca kniha bola zasa poriadne vtipná, aby som mohla plakať od smiechu a nie od takého množstva emócii. Ďakujem.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x