bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk




TIP NA KNIHU

Recepty pre kardiakov

Vydavateľ: MAFRA Slovakia a.s. (MAFRA Slovakia, a.s.)
Formát:Kniha
Počet strán:208
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 05.03.2025 03:04

Predajná cena po prihlásení: 6,38 €
Vaša predajná cena : 7,50 €
Prečo sa prihlásiť?
(všetky ceny sú uvádzané vrátane DPH)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Recepty pre kardiakov

Aj stravovanie môže byť súčasťou liečby pri rôznych diagnózach. Inak to nie je ani pri ochoreniach srdca a ciev. To, že si výberom vhodných potravín na náš tanier môžeme zlepšiť zdravotný stav a predchádzať rôznym závažným ochoreniam, už hovoria nielen vedci, ale aj lekári, športovci, výživoví poradcovia, ale aj samotní pacienti. Veď prejedanie či vysoko kalorická strava vedú k ateroskleróze, čo je postupné upchávanie ciev. Tento stav časom vedie k infarktu či mozgovej porážke. Ak si nedávate pozor na to, čo jete, dopracujete sa k obezite a s ňou sú spojené aj ďalšie zdravotné problémy: vysoký tlak, ťažkosti s kĺbmi, bolesťami žalúdka, dochádza k ničeniu pečene či obličiek. V skutočnosti to, čo jeme, ovplyvňuje každý orgán v našom tele. Jedlá v tejto knihe sú zostavené tak, aby pri ich konzumácii podporovali zdravie, veď jesť potrebujeme. Dúfam, že vás budeme inšpirovať nielen chutne jesť, ale aj viac sa zaujímať o svoje zdravie. Tak príjemné varenie.

Ukážka:

Polievka z červenej šošovice

Suroviny:
- 200 g červenej šošovice
- 45 g cibule
- 200 g mrkvy
- 10 g cesnaku
- 15 g olivového oleja
- 5 g rímskej rasce
- 3 g karí korenia
- šťava a kôra z jedného malého citróna
- čierne korenie
- soľ
- čerstvé bylinky

Postup:

1. Šošovicu niekoľkokrát premyjeme.
2. Cibuľu nakrájame nadrobno a restujeme ju na olivovom oleji.
3. Pokrájanú a očistenú mrkvu pridáme na spenenú cibuľku. Premiešame. Osolíme, ochutíme čerstvo mletým korením, nastrúhaným cesnakom, rascou a karí.
4. Pridáme šošovicu, zalejeme vriacou vodou a varíme úplne domäkka.
5. Polievka má byť hustá, preto časť polievky rozmixujeme.
6. Dochutíme kôrou a šťavou z citróna. Podávame horúcu s nasekanými čerstvými bylinkami, napríklad petržlenovou vňaťou.

Vedeli ste?

· červená šošovica sa označuje aj za kráľovnú strukovín, pretože obsahuje omnoho viac bielkovín ako väčšina iných strukovín
· je skvelým zdrojom vitamínov B a železa
· je ľahko stráviteľná a nespôsobuje nadúvanie
· znižuje cholesterol, upravuje tlak a má tak pozitívny vplyv aj na zdravie srdca

Detaily o knihe

Názov: Recepty pre kardiakov

Objednávací kód NA671539

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých 

Cestovanie, mapy 

Česká literatúra 

Deti do 10 rokov 

Deti nad 10 rokov 

Fond na podporu umenia 

Jazyky, vzdelanie 

Literatúra faktu 

Odborná literatúra 

Populárne náučná pre dospelých 

Slovenská literatúra 


Darčekové predmety a ostatné 

Hovorené slovo 

Hudobné CD 

Knihy na počúvanie 

Počítačové hry a aplikácie 

DVD 



x