Recepty pre kardiakov
Vydavateľ: | MAFRA Slovakia a.s. (MAFRA Slovakia, a.s.) | |
---|---|---|
Formát: | Kniha | |
Počet strán: | 208 | |
Vydanie: | 2023/06 | |
Poradie vydania: | 1. | |
Na sklade
Informácie o dostupnosti
Posledná zmena: 05.03.2025 03:04 |
Predajná cena po prihlásení: | 6,38 € | |
---|---|---|
Vaša predajná cena : | 7,50 € | |
Prečo sa prihlásiť? | ||
(všetky ceny sú uvádzané vrátane DPH) |
- Komentáre (0)
- Recenzie (0)
- Informuj priateľa
Obsah knihy: Recepty pre kardiakov
Aj stravovanie môže byť súčasťou liečby pri rôznych diagnózach. Inak to nie je ani pri ochoreniach srdca a ciev. To, že si výberom vhodných potravín na náš tanier môžeme zlepšiť zdravotný stav a predchádzať rôznym závažným ochoreniam, už hovoria nielen vedci, ale aj lekári, športovci, výživoví poradcovia, ale aj samotní pacienti. Veď prejedanie či vysoko kalorická strava vedú k ateroskleróze, čo je postupné upchávanie ciev. Tento stav časom vedie k infarktu či mozgovej porážke. Ak si nedávate pozor na to, čo jete, dopracujete sa k obezite a s ňou sú spojené aj ďalšie zdravotné problémy: vysoký tlak, ťažkosti s kĺbmi, bolesťami žalúdka, dochádza k ničeniu pečene či obličiek. V skutočnosti to, čo jeme, ovplyvňuje každý orgán v našom tele. Jedlá v tejto knihe sú zostavené tak, aby pri ich konzumácii podporovali zdravie, veď jesť potrebujeme. Dúfam, že vás budeme inšpirovať nielen chutne jesť, ale aj viac sa zaujímať o svoje zdravie. Tak príjemné varenie.
Ukážka:
Polievka z červenej šošovice
Suroviny:
- 200 g červenej šošovice
- 45 g cibule
- 200 g mrkvy
- 10 g cesnaku
- 15 g olivového oleja
- 5 g rímskej rasce
- 3 g karí korenia
- šťava a kôra z jedného malého citróna
- čierne korenie
- soľ
- čerstvé bylinky
Postup:
1. Šošovicu niekoľkokrát premyjeme.
2. Cibuľu nakrájame nadrobno a restujeme ju na olivovom oleji.
3. Pokrájanú a očistenú mrkvu pridáme na spenenú cibuľku. Premiešame. Osolíme, ochutíme čerstvo mletým korením, nastrúhaným cesnakom, rascou a karí.
4. Pridáme šošovicu, zalejeme vriacou vodou a varíme úplne domäkka.
5. Polievka má byť hustá, preto časť polievky rozmixujeme.
6. Dochutíme kôrou a šťavou z citróna. Podávame horúcu s nasekanými čerstvými bylinkami, napríklad petržlenovou vňaťou.
Vedeli ste?
· červená šošovica sa označuje aj za kráľovnú strukovín, pretože obsahuje omnoho viac bielkovín ako väčšina iných strukovín
· je skvelým zdrojom vitamínov B a železa
· je ľahko stráviteľná a nespôsobuje nadúvanie
· znižuje cholesterol, upravuje tlak a má tak pozitívny vplyv aj na zdravie srdca
Detaily o knihe
Hodnotenie čitateľov
Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.
Pridajte svoj komentár
Výber žánrov
Beletria pre dospelých
Cestovanie, mapy
Česká literatúra
Deti do 10 rokov
Deti nad 10 rokov
Fond na podporu umenia
Jazyky, vzdelanie
Literatúra faktu
Odborná literatúra
Populárne náučná pre dospelých
- Erotika, sex
- Ezoterika, duchovné náuky
- Fauna, chovateľstvo
- Flora, záhrada
- Hobby - muži
- Hobby - ženy
- Krása, móda, kozmetika
- Krížovky, hádanky, hry
- Kultúra, umenie
- Lexikóny,encyklopédie
- Literatúra faktu
- Medicína, zdravie
- Obrazové publikácie
- Partnerské vzťahy, rodina
- Právo, sociológia
- Šport & hry
- Varenie, nápoje, diéty
- Veda a technika
- Záhady, tajomno
- Zdravý spôsob života
- Životná pomoc, psychológia
- Životné prostredie, príroda
Slovenská literatúra
Darčekové predmety a ostatné
- Angličtina (tituly v Anglickom jazyku)
- Darčekové predmety
- Diáre
- Ezoterické predmety
- Hračky
- Hry ostatné
- Hry spoločenské
- Hry vzdelávacie, náučné
- Kalendáre
- Karty
- Kreativita
- Kuchyňa, domácnosť, záhrada
- Magnetky
- Omaľovánky
- Papiernický tovar
- Pexesá
- Puzzle
- Razítka, pečiatky
- Rôzny tovar
- Samolepky
- Školské diáre
- Učebnice
- Výtvarné potreby
- Záložky
- Zdravie, starostlivosť o telo