bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zlodej hviezdneho prachu

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Pieskomoria
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:520
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 02:52

Vaša cena: 18,30 € (vrátane DPH)
Bežná cena:22,90 €
Ušetríte: 4,60 € (zľava 20%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 16,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zlodej hviezdneho prachu

ZUZANA JURIGOVÁ KAPRÁLIKOVÁ číta z knihy ZLODEJ HVIEZDNEHO PRACHU:

Napínavé putovanie inšpirované príbehmi z Tisíc a jednej noci

Loulie al-Nazari je Polnočná obchodníčka, ktorá hľadá a predáva zakázanú mágiu. Dodržiavaním zákonov sa nikdy netrápila. S pomocou svojho ochrancu, ktorý je mimochodom džin, sa jej však darí unikať pred spravodlivosťou. No keď zachráni život zbabelému princovi, upúta pozornosť jeho mocného otca. Sultán poverí Loulie novou úlohou. Musí preňho nájsť starobylú lampu, ktorá dokáže oživiť vyprahnutú krajinu, v opačnom prípade jej hrozí trest. Loulie vie, že niet cesty späť.

Na nebezpečnej výprave za tajuplným artefaktom ju sprevádza sultánov najstarší syn a jej ochranca džin, ktorý tiež čosi tají. Spoločne čelia útokom nepriateľov a každodenným výzvam. Vo svete, kde sa z príbehu stáva skutočnosť a z ilúzie pravda však Loulie zistí, že nič nie je také, ako sa zdá. Musí sa rozhodnúť, kým sa stane a čo všetko obetuje svojmu cieľu.

Z anglického originálu The Stardust Thief (Orbit, an imprint of Hachette Book Group, New York 2022) preložila Ivana Krekáňová.

Detaily o knihe

Názov: Zlodej hviezdneho prachu

Originálny názov: The Stardust Thief

Objednávací kód DY205907

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

KNIHA MESIACA MAREC (Kristína, 5.4.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
KNIHA MESIACA MAREC #kniznyklubikar Zlodej hviezdneho prachu je dobrodružné fantasy inšpirované rozprávkou Tisíc a jednej noci. Po fantasy siaham málokedy, ale táto si získala moju pozornosť hneď, ako som sa dozvedela spomínaný fakt - že je inšpirovaná mojou obľúbenou rozprávkou z detstva. A viete čo? Tá kniha je dokonalosť! Stále ostáva rozprávkou - pre dospelých! Knihu vnímam ako tvorivú orginálnosť. Nachádzajú sa tu džinovia, čarovné predmety, mágia, obchodovanie s ňou,… Veľmi sa mi páčilo, že kniha obsahuje niekoľko príbehov, ktoré sa stali pred dávnymi vekmi. Každý jeden má niečo do seba. Sú aj graficky oddelené a myslím, že práve prepojenie týchto príbehov so súčasným dejom knihy ju robí takou úchvatnou. Podtitul obálky sľubuje napínavé putovanie. Môžem len potvrdiť, že napätia v príbehu graduje. S nebezpečenstvami, pomstvami, tajomstvami a ich prekvapivými zvratmi sa určite nudiť nebudete. Autorka sa vie pohrať so spomínanými prvkami, atmosférou, postavami (a sympatiami či antipatiami voči nim) a myšlienkami tak, aby aj bez skutočného použitia mágie dokázala čitateľov naplno očariť. Ak ste milovníkom fantasy, určite vám Zlodej hviezdneho prachu nemôže ujsť a ak aj nie ste, som presvedčená, že vás nadchne rovnako ako mňa. A to ani nemusím vyzdvihovať jej zovňajšok, však?

KNIHA MESIACA MAREC (Kristína, 5.4.2024) Odpovedať

Zlodej hviezdneho prachu je dobrodružné fantasy inšpirované rozprávkou Tisíc a jednej noci. Po fantasy siaham málokedy, ale táto si získala moju pozornosť hneď, ako som sa dozvedela spomínaný fakt - že je inšpirovaná mojou obľúbenou rozprávkou z detstva. A viete čo? Tá kniha je dokonalosť! Stále ostáva rozprávkou - pre dospelých! Knihu vnímam ako tvorivú orginálnosť. Nachádzajú sa tu džinovia, čarovné predmety, mágia, obchodovanie s ňou,… Veľmi sa mi páčilo, že kniha obsahuje niekoľko príbehov, ktoré sa stali pred dávnymi vekmi. Každý jeden má niečo do seba. Sú aj graficky oddelené a myslím, že práve prepojenie týchto príbehov so súčasným dejom knihy ju robí takou úchvatnou. Podtitul obálky sľubuje napínavé putovanie. Môžem len potvrdiť, že napätia v príbehu graduje. S nebezpečenstvami, pomstvami, tajomstvami a ich prekvapivými zvratmi sa určite nudiť nebudete. Autorka sa vie pohrať so spomínanými prvkami, atmosférou, postavami (a sympatiami či antipatiami voči nim) a myšlienkami tak, aby aj bez skutočného použitia mágie dokázala čitateľov naplno očariť. Ak ste milovníkom fantasy, určite vám Zlodej hviezdneho prachu nemôže ujsť a ak aj nie ste, som presvedčená, že vás nadchne rovnako ako mňa. A to ani nemusím vyzdvihovať jej zovňajšok, však?

Príbeh ako z tisíc a jednej noci (Barbora Dziakova, 3.3.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobre napísané, pútavé čítanie, ktoré vás vtiahne do deja.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x