bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Superveľmoc?

Vydavateľ: Hadart Publishing (Hadart Publishing)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:415
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša predajná cena: 11,90 €
(všetky ceny sú uvádzané vrátane DPH)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Superveľmoc?

Čína zaznamenáva v posledných rokoch unikátny vzostup. Jej nadobudnutá moc sa pritom prejavuje rôzne. Napína svaly na hraniciach, snaží sa dostať do Európy s iniciatívou „Nová hodvábna cesta“ a jej celkový globálny vplyv rastie. To sa odzrkadľuje aj na jej ambíciách – Čína sa vojensky posilňuje a rastú aj jej nacionalistické tendencie, ktorých príkladom je dianie v Hongkongu alebo uväznenie vyše jedného milióna ujgurských obyvateľov v prevýchovných táboroch. Aj napriek tomu však zostáva Čína veľkou neznámou. Mnohí ju naďalej považujú „len“ za nepreniknuteľnú obrovskú komunistickú krajinu na opačnom konci sveta, ktorá komunikuje ťažko pochopiteľným písmom. Čína sa však stáva dôležitým aktérom aj v strednej Európe a potrebujeme jej rozumieť, aby sme sa s ňou naučili žiť.

Kniha Superveľmoc? Všetko, čo potrebujete vedieť o súčasnej Číne obsahuje všetky dôležité informácie spísané zrozumiteľne a jasne pre každého, kto má záujem túto krajinu lepšie pochopiť. Ide o prvú publikáciu v slovenčine, ktorá komplexným spôsobom mapuje spoločenskú, ekonomickú, kultúrnu, náboženskú i politickú situáciu v Číne.

Detaily o knihe

Názov: Superveľmoc?

Objednávací kód NADBK94369

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Toto si musíte prečítať! (Monika Ertľová | neoverený nákup, 3.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zapojíte sa do činnosti sekty alebo tajnej spoločnosti a hrozí vám väzenie na 7 rokov alebo nútené práce v pracovných táboroch. A môže sa vám to podariť celkom ľahko, v Číne totiž funguje viacero protištátnych náboženských spolkov, ktoré nepatria k piatim oficiálnym náboženským smerom uznávaných KSČ. Viete vlastne, ktoré sú tie legálne? Ako sa drží Komunistická strana Číny pri moci? Ktoré témy sú v Číne tabu, ako funguje vidiecky alebo mestský status, čo je pravdy na päťtisíc rokov trvajúcej neprerušenej histórii krajiny? Tých otázok by sa dalo vysypať toľko… Čína rastie nielen v medzinárodných kruhoch, no naše vedomosti o nej sú často skreslené, neúplné a o mnohých veciach nemáme ani tušenie, čo je obrovská škoda. Práve preto som sa veľmi potešila, keď na Slovensku vyšla kniha Superveľmoc. Všetko, čo potrebujete vedieť o súčasnej Číne v nej nájdete prehľadne zoradené do kapitol, ktoré si môžete dávkovať podľa ľubovôle. V časti o histórii, kultúre, spoločnosti získate obraz o vývoji Číny, Mao Ce-tungovi, masakri v 1989, sociálnych problémoch, ktoré zapríčinila napríklad politika jedného dieťaťa, prečo v Číne každoročne zmizne asi 70 000 detí a prečo ak ženy čakali dievčatko, chodili na dobrovoľné potraty. A to lekári ani nesmeli prezradiť rodičom pohlavie dieťaťa… Dozviete sa to najdôležitejšie o politike a ekonomike krajiny, o sociálnom kredite, kvalite životného prostredia a o tom, ako je na tom Čína s inováciami. Tušili ste, že Čína má viac vysokorýchlostných železníc ako celý svet dokopy? Hospodársky rast a zlepšenie životnej úrovne so sebou však prináša aj tienisté stránky, ktorým musí krajina čeliť. Veľmi zaujímavá je aj časť o medzinárodných vzťahoch, kde sa dočítate napríklad o vzťahoch Číny s Európou a Ruskom alebo s USA (aféra s Huawei napríklad) a Slovenskom. Túto knihu jednoducho potrebujete, informácie v nej patria k všeobecnému rozhľadu, je výborná. Neviem sa dočkať Ázijského šampióna!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x