bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Poklady slovenskej kuchyne: Kysuce, Orava, Turiec, Liptov, Horehronie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Poklady slovenskej kuchyne (5.diel z 7)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 30.12.2024 03:55

Prečo sa prihlásiť?
(všetky ceny sú uvádzané vrátane DPH)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Poklady slovenskej kuchyne: Kysuce, Orava, Turiec, Liptov, Horehronie

Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície predstavuje vybraté regióny a kompletná séria napokon obsiahne celé Slovensko. Nájdete tu recepty všeobecne známe a obľúbené, ale aj dávno zabudnuté či skvosty, ktoré autorka objavila v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch. Vyberiete si z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka. Pustite sa do varenia – slovenská kuchyňa má čo ponúknuť aj najväčším labužníkom!

Detaily o knihe

Názov: Poklady slovenskej kuchyne: Kysuce, Orava, Turiec, Liptov, Horehronie

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Švankés

1 bravčové koleno alebo hlava
paprčky
bravčový jazyk
bravčové obličky
bravčové srdce
250 g bravčových koží
soľ
mleté čierne korenie
majorán
2 pretlačené strúčiky cesnaku
bravčový žalúdok

Bravčové koleno alebo hlavu spolu s paprčkami, jazykom, obličkami a srdcom dáme variť do veľkého hrnca s vodou. Varíme, kým mäso nie je mäkké, potom všetko vyberieme z hrnca, mäso oberieme od kostí a nakrájame ho na menšie kúsky, ktoré dáme do misy. Pridáme soľ, koreniny a cesnak a dobre zamiešame. Zmesou naplníme bravčový žalúdok, ktorý predtým na jednom konci zaviažeme. Po naplnení zaviažeme aj druhý koniec a žalúdok trochu popicháme. Varíme asi 1,5 hodiny v hrnci s vodou pri teplote 80 °C. Po uvarení švankés vytiahneme, opláchneme studenou vodou a zaťažíme doskami, tak aby sme dostali tvar tehly. Švankés môžeme nakoniec aj vyúdiť.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x