Poklady slovenskej kuchyne: Kysuce, Orava, Turiec, Liptov, Horehronie
Vydavateľ: | IKAR (IKAR, a.s.) | |
---|---|---|
Séria: | Poklady slovenskej kuchyne (5.diel z 7) | |
Jazyk: | slovenský | |
Formát: | Kniha | |
Vydanie: | 2013/09 | |
Poradie vydania: | 1. | |
Nie je na sklade.
Informácie o dostupnosti
Posledná zmena: 30.12.2024 03:55 |
Prečo sa prihlásiť? | ||
|
||
(všetky ceny sú uvádzané vrátane DPH) |
- Komentáre (0)
- Recenzie (0)
- Informuj priateľa
Obsah knihy: Poklady slovenskej kuchyne: Kysuce, Orava, Turiec, Liptov, Horehronie
Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície predstavuje vybraté regióny a kompletná séria napokon obsiahne celé Slovensko. Nájdete tu recepty všeobecne známe a obľúbené, ale aj dávno zabudnuté či skvosty, ktoré autorka objavila v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch. Vyberiete si z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka. Pustite sa do varenia – slovenská kuchyňa má čo ponúknuť aj najväčším labužníkom!
Detaily o knihe
Názov: Poklady slovenskej kuchyne: Kysuce, Orava, Turiec, Liptov, Horehronie
Objednávací kód -
Zobraziť podrobnú špecifikáciuHodnotenie čitateľov
Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.
Pridajte svoj komentár
Ukážky z knihy
Švankés
1 bravčové koleno alebo hlava
paprčky
bravčový jazyk
bravčové obličky
bravčové srdce
250 g bravčových koží
soľ
mleté čierne korenie
majorán
2 pretlačené strúčiky cesnaku
bravčový žalúdok
Bravčové koleno alebo hlavu spolu s paprčkami, jazykom, obličkami a srdcom dáme variť do veľkého hrnca s vodou. Varíme, kým mäso nie je mäkké, potom všetko vyberieme z hrnca, mäso oberieme od kostí a nakrájame ho na menšie kúsky, ktoré dáme do misy. Pridáme soľ, koreniny a cesnak a dobre zamiešame. Zmesou naplníme bravčový žalúdok, ktorý predtým na jednom konci zaviažeme. Po naplnení zaviažeme aj druhý koniec a žalúdok trochu popicháme. Varíme asi 1,5 hodiny v hrnci s vodou pri teplote 80 °C. Po uvarení švankés vytiahneme, opláchneme studenou vodou a zaťažíme doskami, tak aby sme dostali tvar tehly. Švankés môžeme nakoniec aj vyúdiť.
Výber žánrov
Beletria pre dospelých
- Biografické romány
- Dobrodružstvo, thrillery
- Historické romány
- Hobby - deti
- Horor
- Humor, satira
- Komiks
- Krimi, detektívky
- Ostatné - nezaradené
- Poézia
- Rodinné ságy
- Román pre ženy
- Romantika
- Sci-fi, fantasy
- Spoločenské romány
- Svetová klasika
- Svetová súčasná
- YOLi, young adult, new adult
Cestovanie, mapy
Česká literatúra
Deti do 10 rokov
Deti nad 10 rokov
Fond na podporu umenia
Jazyky, vzdelanie
Literatúra faktu
Odborná literatúra
Populárne náučná pre dospelých
- Erotika, sex
- Ezoterika, duchovné náuky
- Fauna, chovateľstvo
- Flora, záhrada
- Hobby - muži
- Hobby - ženy
- Krása, móda, kozmetika
- Krížovky, hádanky, hry
- Kultúra, umenie
- Lexikóny,encyklopédie
- Literatúra faktu
- Medicína, zdravie
- Obrazové publikácie
- Partnerské vzťahy, rodina
- Právo, sociológia
- Šport & hry
- Varenie, nápoje, diéty
- Veda a technika
- Záhady, tajomno
- Zdravý spôsob života
- Životná pomoc, psychológia
- Životné prostredie, príroda
Slovenská literatúra
Darčekové predmety a ostatné
- Angličtina (tituly v Anglickom jazyku)
- Darčekové predmety
- Diáre
- Ezoterické predmety
- Hračky
- Hry ostatné
- Hry spoločenské
- Hry vzdelávacie, náučné
- Kalendáre
- Karty
- Kreativita
- Kuchyňa, domácnosť, záhrada
- Magnetky
- Omaľovánky
- Papiernický tovar
- Pexesá
- Puzzle
- Razítka, pečiatky
- Rôzny tovar
- Samolepky
- Školské diáre
- Učebnice
- Výtvarné potreby
- Záložky
- Zdravie, starostlivosť o telo
Hovorené slovo
Hudobné CD
- Domáci rock&pop
- Etno, jazz
- Film, muzikál
- Folk & country
- Klasická hudba
- Ľudové piesne
- Oldies
- Pesničky pre deti
- Relaxačná hudba
- Vianočná hudba
- Zahraničný rock&pop