bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Poklady slovenskej kuchyne: Bratislava, Záhorie, Podunajsko

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Poklady slovenskej kuchyne (1.diel z 7)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 21.12.2024 02:55

Prečo sa prihlásiť?
(všetky ceny sú uvádzané vrátane DPH)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Poklady slovenskej kuchyne: Bratislava, Záhorie, Podunajsko

Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Osemdielna séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície predstavuje vybraté regióny a kompletná séria napokon obsiahne celé Slovensko. Nájdete tu recepty všeobecne známe a obľúbené, ale aj dávno zabudnuté či skvosty, ktoré autorka objavila v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch. Vyberiete si z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka. Pustite sa do varenia – slovenská kuchyňa má čo ponúknuť aj najväčším labužníkom!

Detaily o knihe

Názov: Poklady slovenskej kuchyne: Bratislava, Záhorie, Podunajsko

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Velka spokojnost (Jozko | neoverený nákup, 25.4.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvele recepty

Na zjedenie :) (Zuzana Kasalová | neoverený nákup, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neverili by ste, ako málo surovín stačí, aby ste vyčarili hotovú delikatesu. Táto kuchárska knižôčka je hotový návod na prežitie :) Na priváte bola pre ňu poriadna bitka, pre nás znamenala prechod z éry "mamičkinej kuchyne" (kufre sú plné aj bez tony jedla, no nie? :) )na vlastnú tvorbu, cenovo dostupnú a dovolím si tvrdiť, že nejednu stratenú kuchársku dušu privedie na tú správnu cestu labužníctva. Človek predsa nemusí byť Jamiem Oliverom, k získaniu "zlatej varešky" stačí variť s láskou, a tú v sebe objavíte už po pár vyskúšaných receptoch :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Šusterka

500 g zemiakov
1 lyžička soli
2 lyžice masla
mlieko
slivkový lekvár
mletý mak
práškový cukor
60 g rozpusteného masla

Zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme, pridáme maslo a toľko vriaceho mlieka, aby sme po vymiešaní dostali hladkú hustú kašu. Kašu naberieme na taniere, potrieme slivkovým lekvárom, posypeme makom zmiešaným s cukrom a pokvapkáme rozpusteným maslom.

Tip
Môžeme použiť aj tvaroh alebo orechy.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x