bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zahrada bestií - 2.vydání

Vydavateľ: Domino (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.06.2024 02:59

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zahrada bestií - 2.vydání

New York, rok 1936. Američan německého původu Paul Schumann je mafiánským hrdlořezem, jenž proslul svou geniální taktikou a zásadou přijímat pouze „spravedlivé“ zakázky. Poté se mu však jedna nájemná vražda nezdaří. Schumann je dopaden a postaven před nelítostnou volbu: buďto zabije Reinhardta Ernsta, nacistického pohlavára blízkého samotnému Hitlerovi, nebo jej americká spravedlnost pošle do Sing-Singu a odtud na elektrické křeslo.
Sotva se Paul ocitá v Berlíně, strhává se vražedná honička, při níž nebezpečí a zrada číhají na každém kroku. Během následujících osmačtyřiceti hodin Schumann vytrvale pronásleduje Ernsta, zatímco po něm zběsile pátrá bezpečnostní aparát Třetí říše v čele se zarputilým důstojníkem kriminální policie.
V románu figuruje plejáda dokonale vykreslených postav, zčásti skutečných a zčásti smyšlených. V paranoidním prostředí předválečného Berlína střídá jedna akce druhou a četné dějové zvraty nedají čtenáři vydechnout.

Detaily o knihe

Názov: Zahrada bestií - 2.vydání

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

... toužil pobývat na cestách a plnit cíl, kterým ho pověřil Bůh - přestože musel v rámci tohoto cíle plnit ten nejobtížnejší a nejtroufalejší představitelný úkol: napravovat Boží omyly. (Jana Kufelová | neoverený nákup, 9.3.2013) Odpovedať

V tomto románe ma dokázal Deaver premiestniť do obdobia druhej svetovej vojny takým spôsobom, že som netúžila po návrate(teda aspoň istý čas, lebo všetko sa raz zunuje). Síce to nebolo až tak agresívne a kruté ako sa vari od danej témy očakáva, ale aj tak... Ústrednou myšlienkou je spáchanie atentátu na vplyvného nemeckého činiteľa. Ale je fakt tak nebezpečný ako ho vykresľuje americká vláda? Na zvraty a nové okolnosti opäť pri Deaverovi nie je núdza. Čo ma veľmi teší a baví...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x